Intercultureel Festival Littéraire

Interlitratour BXL 

4 dagen lang ademt Brussel literatuur. Het hart van Europa klopt op het ritme van poëzie, slam, proza, verzen en rijm. Woorden op de vleugels van muziek, dans, theater en schone kunsten. Woorden middenin het vuurwerk van debat en lezingen. Een feest van Brussels begeesterende en multiculturele rijkdom.

 

WAT?

Interlitratour is een intercultureel, literair festival van woensdag 19 t.e.m. zaterdag 22 februari 2020 in Brusselse gemeenten. Het programma bestaat uit activiteiten van tal van organisaties, verenigingen, burger- en persoonlijke initiatieven.

Interlitratour brengt Brusselaars via cultuurgebonden literatuur samen. De evenementen bevinden zich op het kruispunt van internationale literatuur, migratie naar België en samenleven in Brussel. Interlitratour biedt podium- en ontdekkingskansen en bouwt bruggen tussen gemeenschappen.

THEMA: EEN NIEUW BEGIN

NEW BEGINNINGS maken deel uit van het leven. De geboorte is ons eerste NEW BEGINNING. Iedere lente, bij het ontwaken van de natuur, zijn we getuige van een NEW BEGINNING. Elke morgen is een kans voor een NEW BEGINNING, een mogelijkheid om ons leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Iedere persoonlijke, culturele of politieke beslissing die we nemen, leidt tot een NEW BEGINNING.

 

WIE?

INTERLITRATOUR is een samenwerking tussen:

 

Arthis – Het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis

Davidsfonds

FMDO

Internationaal Comité 

Masereelfonds 

Peace PerformanceTrain

Vermeylenfonds

Willemsfonds

Muntpunt

In samenwerking met:

AFIPP, Al-Tahady, Alain Vanclooster, Arthis Artists, Axcent, be.brusseleir, Bibliotheek Etterbeek, Cedes, Conversations Slam, Curieus, Davidsfonds Etterbeek-Elsene, De Groene Waterman, Espirito Mundo, Euro-Mara Events, Fedasil, GC De Markten, Guiding Song, Het Goudblommeke in Papier, Harp Center, IMD, Karel Segers, Klein Kasteeltje, Mama's Open Mic, Masereelfonds Graanmarkt, OCA, Orbit, Partage en Couleurs, PEN Vlaanderen & Siempre, De Zondvloed

 

CONTACT

Nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren!