top of page

09/11 > 19:30 NL/FR/RO

LITERATUUR IN TIJDEN VAN ISOLEMENT

Vlaamsesteenweg 33

1000 Brussel

 

Afgesloten zijn blies schrijvers nieuwe inspiratie toe die kwam bovendrijven in deze bijzondere periode. Inspiratie drijft boven, er is tijd om te schrijven, maar ook afkeer tegen het afgesloten zijn. Maar schrijvers blijven dromen. Schrijvers dóen dromen. Hoe beleefden zij tijden van lockdown en isolement? Kwamen nieuwe thema’s naar voren? Welk nieuw werk zag het levenslicht?​

ARTHIS – Het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis + Arthis Artists

Meer info…

11/11 > 20:00 NL/FR

KLIMAATRECHTVAARDIGHEID

POËZIE

Het Goudblommeke in Papier

Cellebroerstraat 55

1000 Brussel

 

Jan Ducheyne en Laurence Vielle creëerden een nieuw gedicht rond klimaatrechtvaardigheid. Zij geloven in poëzie als verzet tegen klimaatmoeheid. De klimaatdichters Jan Ducheyne en Lies Jo Vandenhende brengen ons gedichten uit de dichtbundel ‘Zwemlessen voor later’ en andere gedichten uit eigen werk, hierbij ondersteund door Teuk Henri, gitarist van Noodzakelijk Kwaad.

HET GOUDBLOMMEKE IN PAPIER / LA FLEUR EN PAPIER DORÉ

13/11 > 14:00 KU/FR

KOERDISCHE POËZIENAMIDDAG

Koerdisch bureau

Arduinkaai 11

1000 Brussel

 

Evin is van Koerdische afkomst. Ze gaat een Koerdische poëzie voordragen met de focus op liefde en nostalgie: voor de aarde, de (Koerdische) heimat, … Gendergelijkheid en de positie van de vrouw. In begeleiding met typisch lokale muziek Tembur, Koerdisch Kurmanjî.

Voordrachten in het Koerdisch en het Frans

 

LA MAISON DES YEZIDIS

+ EVIN SHIKAK

13/11 > 15:00 ENG/NL/FR/PE

PERZISCHE LITERATUUR EN POËZIE VAN 1000 JAAR GELEDEN TOT NU

Muntpunt

Literair Salon S1

Munt 6

1000 Brussel

 

De Perzisch-Vlaamse toneelvereniging Zama Nou brengt gedichten van Omar Kayyam in EN/NL/FR en het Perzisch. Uit de Rubayyat, een bundel kwatrijnen die het leven, de liefde, de wijn en het hier en nu vieren.

Muzikale begeleiding: Ehsan Yadolah.

 

ZAMAN NOU

bottom of page