top of page

Wil je al een idee krijgen van wat Interlitratour dit jaar gaat brengen, bekijk dan zeker de

ONLINE PREVIEW

7 literaire activiteiten noodgedwongen omgevormd tot een prikkelend online geheel. Een smaakmaker voor échte ontmoetingen voor een groots literair najaarsfestivalLeg je boek deze dag opzij en beleef woord en cultuur vanuit je luie zetel. Of leg je benen op je bureau en geniet van wat wij gestreamd op je scherm brengen. Van ons mag het! 

 

KRUIMELDIEF

online showcase

Hind & Zahra Eljadid

Een ziekte verteert het lichaam van de moeder van Hind en Fatima-Zahra Eljadid. Het is een traag en pijnlijk aftakelingsproces en het komt bovenop de vechtscheiding van haar agressieve ex-man, en bovenop de angst en de armoede. Kruimeldief is een poëtische maar ook rauwe elegie over moederkeszalf, afscheid nemen, terugblikken en herinneren. Maar ook over witte gangen, liefdeloze lakens en … zusterliefde. 

 

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Ze won verschillende awards voor haar performatieve woordkunst en schrijft met haar debuut een leven neer. Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.

 

Fatima-Zahra Eljadid is een illustrator, kunstschilder en stop-motionanimator uit Antwerpen. Sinds 2020 is ze redactielid van de Stripgids Vlaanderen en sociaal-cultureel werker bij VOEM.

In samenwerking met EPO, deMens.nu en IMD Brussel. Met dank aan Beursschouwburg voor de technische ondersteuning en gebruik van het Beurscafé.

BEING IMPOSED UPON 

online gesprek

tussen Melat Gebeyaw Nigussie, Anissa Boujdaini, Aline Bosuma W’okungu Bakili & Emmanuelle Nsunda.

Being Imposed Upon is een tijdloze liefdesbrief en handleiding van en voor zwarte vrouwen. Dit boek is een collectie van reflecties over vrouw- én zwart-zijn in België. In de twee landstalen Nederlands en Frans verenigen wij, zwarte vrouwen, non-fictie essays, literaire beschouwingen, poëzie, activistische en academische teksten rond onze zoektocht naar vrijheid. Dit boek is een eerbetoon aan onze ouderen, onze heldinnen en onze zusters.

 

Taal: Nederlands en Frans

 

Klik hier voor meer info

In samenwerking met BeursschouwburgPublieke Acties, demens.nu en IMD Brussel 

bottom of page