top of page

09/11 > 14:00 NL

10/11 > 14:00 EN

‘To be an “Experimental Woman Writer”. Drie woorden, drie moeilijkheden.

Vertrek/departure: Léon Mahillonlaan 34 Schaarbeek 

Dr. Hannah Van Hove, FWO-postdoctoraal onderzoeker aan de VUB, nodigt je uit om een deel van de jeugd van romanschrijfster Christine Brooke-Roose (1923-2012) te herbeleven.

De experimentele Britse schrijfster vroeg in haar boek met als titel Invisible Author: 'Heb je ooit geprobeerd om iets heel moeilijks zo goed mogelijk te doen, gedurende een lange periode, en dan kwam je erachter dat niemand het in de gaten heeft?’ Dat is helaas gebeurd met Brooke-Rose zelf, wiens romans en kritische teksten na haar dood grotendeels vergeten zijn. Toch schreef Brooke-Rose prachtige vernieuwende fictie waarin ze verschillende grammaticale en typografische experimenten met taal en vorm uitvoerde. 

In haar laatste roman, “Life, End Of” beschreef ze haar ervaringen tijdens haar jeugd in Brussel. We nodigen je uit om een wandeling te maken, waarbij we de buurt waarin Brooke-Rose vroeger woonde verkennen en horen over de thema’s, invloeden en erfenissen van deze verwaarloosde schrijfster. De wandeling zal op dinsdag in het Nederlands en op woensdag in het Engels plaatsvinden. Schrijf je op voorhand in via suzanne.terhaar@willemsfonds.be

Deze wandeling is ook online beschikbaar via de app izi.travel:

HANNAH VAN HOVE

Link naar de app waarmee je de route kunt wandelen, genietend van de bijbehorende filmpjes.

12/11 > 14:00 NL/FR

Op stap met Berberse Brusselaars

Vertrek wandeling
aan Kaaitheater,
Sainctelettesquare 20

Verschillende zelforganisaties en individuele kunstenaars organiseren in samenwerking met het kernteam van Interlitratour een interactieve, digitale wandeling waarbij de Amazigh Literatuur door Berberse Brusselaars wordt belicht aan de hand van poëzie, zang en muziek. 

Tijdens deze wandeling wordt er stilgestaan bij de verschillende aspecten van de Amazigh cultuur. Zo worden er verschillende Berberse, Tarafit en Arabische werken gepresenteerd met gepaste vertaling naar het Frans en Nederlands, brengen we de gedichten tot leven via liederen en laten we de wandelaar de wereld van de Berberse cultuur ontdekken. Van dit alles geniet je als bezoeker digitaal op verschillende punten op je wandeling doorheen Brussel. We houden halt op 10 punten, waarbij de omgeving het decor vormt voor de verhalen die verschillende Berberse Brusselaars via poëzie lezingen, muziek, zang en beeld aan je vertellen. 

Deze wandeling kan volledig op zelfstandige basis worden ondernomen, maar we plannen ook in om deze wandeling met een gids aan te bieden wanneer we opnieuw in groep mogen samenkomen.

AMAZIGH

bottom of page