vr 21 feb. | De Markten

BXL'anguage // Arber Aliaj, Geert Dehaes & Lisa Verhelst

Registratie is afgesloten
BXL'anguage // Arber Aliaj, Geert Dehaes & Lisa Verhelst

Tijd en locatie

21 feb. 2020 20:00 – 22:30
De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel, België

Over het evenement

BXL’anguage Dos altait moyin om te moyènèiren, - das tout khatar! (*) 

De laatste jaren ontstond er in de Brusselse straten en op de pleinen een nieuwe taal. Dit nieuw Brussels dialect is een mengelmoes van Frans, Nederlands, Arabisch en vele andere talen. Ook wel de taal waarmee Zwangere Guy zijn leven bezingt. Tijdens BXL’anguage gaan we op zoek naar de hyperdiverse taalgebruiken in onze stad. 

Op het programma; de kortfilm Meli Milo van Julian Wolf, waarin de Brusselse jongerentaal een hoofdrol speelt. Gevolgd door een performance van Arber Aliaj en Geert Dehaes, elk in hun eigen taal. Arber Aliaj, performer, beheerst deze nieuwe taal als geen ander en gaat tijdens de performance in gesprek met Geert Dehaes, Brusseleir in hart en nieren. We sluiten de avond af met een geanimeerde analyse van dit taalgebruik door Lisa Verhelst, taalkundige en leerkracht in Brussel.

 BXL’anguage is een samenwerking tussen Be.Brusseleir, Het Goudblommeke in Papier, Masereelfonds en De Markten en vindt plaats tijdens Interlitratour. Een intercultureel, literair festival van woensdag 19 t.e.m. zaterdag 22 februari 2020 in verschillende Brusselse gemeenten. Meer info vindt je op www.interlitratour.be. 

*’Dos altait moyin om te moyènèiren’ betekent een oplossing zoeken, in het Brussels – ‘Das tout khatar’ betekent bangelijk in het nieuw Brussels, een mengeling van Dat is (NL), tout (FR) en rhatal (AR). 

PRAKTISCH 

Vrijdag 21 februari 2020 om 20u

INSCHRIJVEN 

€ 7 standaard 

€ 2 Paspartoe-kansentarief 

via tickets.vgc.be/demarkten 

INFO 

De Markten 

Oude Graanmarkt 5 

1000 Brussel 

02 512 34 25 

www.demarkten.be 

demarkten@demarkten.be

Facebook: @demarkten.brussel 

Instagram: #demarkten 

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement