do 20 feb. | Openbare Bibliotheek Etterbeek

Brusselse Vrouwen // Nisma Al-Aklouk e.a.

Registratie is afgesloten
Brusselse Vrouwen // Nisma Al-Aklouk e.a.

Tijd en locatie

20 feb. 2020 20:00 – 22:30 CET
Openbare Bibliotheek Etterbeek, Oudergemlaan 191, 1040 Etterbeek, België

Over het evenement

 Op donderdag 20 februari 2020 stelt Nisma Al Aklouk tijdens Interlitratour haar derde roman "Brusselse vrouwen" voor in de bibliotheek van Etterbeek. Nisma is enkele jaren geleden uit Gaza gevlucht en heeft in België inmiddels het statuut van politieke vluchteling verworven. Nu woont ze in Houtem (Vilvoorde). In haar boek "Brusselse vrouwen" volgen we enkele vrouwelijke personages in onze hoofdstad. Allen hebben ze een eigen achtergrond en verhaal, waarmee ze in het leven en de stad voortbewegen. Brusselse vrouwen is een explosieve roman over maagdelijkheid, drugs, vreemdgaan en huiselijk geweld met voldoende munitie om alle hardnekkige clichés die Arabieren en Europeanen over elkaar in stand houden, instant aan flarden te schieten. 

Op deze literaire avond komt behalve auteur Nisma Al Aklouk ook haar ervaren vertaalster Désiree Custers aan het woord, die vanuit concrete voorbeelden zal aantonen dat literair vertalen uit het Arabisch naar onze taal heel specifieke moeilijkheden oplevert. De Tunesische Amel Sdiri zal de avond muzikaal opluisteren met viool en zang. Samen gaan ze in gesprek. Nisma, Désiree en Amel zijn alle drie Brusselse vrouwen die niet vanuit de fictie maar vanuit de realiteit hun weg in Brussel zoeken en hebben gezocht. Moderator is Karel Sergen (www.karelsergen.com), dichter en sinds jaar en dag medewerker bij PEN Vlaanderen (www.penvlaanderen.be), de organisatie die schrijvers een forum geeft die leden onder de censuur in hun land van herkomst.  

Het gesprek verloopt in het Nederlands en het Engels.   INSCHRIJVEN? tickets@interlitratour.be // www.interlitratour.be of via info@bibliotheeketterbeek.be 

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement